Tänk att du kom till jobbet och visste att skrivbordet, kaffemaskinen och toaletthandtaget var fria från virus och bakterier. Känns det som en bra start på dagen? Ekologisk Sanering kan ordna en virusfri arbetsmiljö till dig i morgon.

Rent på en lunchrast

När du anlitat oss kommer vi till din arbetsplats och sanerar genom elektrobesprutning med  ECA-Water (Electrochemical Activation) med mikroskopiska partiklar av HOCI, ett välkänt desinfektionsmedel godkänt av kemikalieinspektionen. Ämnet är helt ofarligt och används idag flitigt inom t.ex. bryggerinäringen. Ett kontorslandskap på 100 m² tar ca en timme att sanera och är normalt klart att använda 10 minuter efter att vi är klara. Med andra ord kan vi ytdesinficera lokalerna innan ni kommer in till jobbet på morgonen.

Vi använder oss av ECA-Water som bildas av salt, vatten och elektricitet, vilket gör att restprodukten helt enkelt blir vatten som dunstar bort. Det gör att inga farliga ämnen eller restprodukter blir kvar efter sanering, och på grund av pH-värdet är det inte heller risk för blekning. På grund av att vi elektrobesprutning med mikroskopiska partiklar kommer vi åt i alla utrymmen som virus och bakterier trivs i.

Farligt för virus och bakterier – inte för dig

ECA-Water är framtaget av vatten, salt och elektricitet, vilket gör produkten ofarlig för såväl människor som djur och natur. Men om det nu är så bra, varför finns det inte överallt? En av anledningarna till att lösningen, vars desinficerande egenskaper varit kända i över 100 år, inte är vidare spridd idag är att det under lång tid varit svårt att tillverka en produkt som förblir stabil och inte återgår till sin grundform – saltvatten. 

Vi dokumenterar effektiviteten

Vi tar bort virus, bakterier, svamp och sporer, på så sätt minskar vi risken för influensa, kräksjuka och streptokocker. Men hur vet man att det är rent från allt osynligt otyg? Vi använder oss av ATP-mätningar (Adenosintrifosfat)och följer de standarder och gränsvärden för renhetsnivåer som finns uppsatta enligt Svensk standard (SIS) för ”Rengöring och städning för minskad smittspridning inom hälso- och sjukvård”. Efter varje saneringsuppdrag utför vi stickprover med ATP-mätare som på några sekunder kan detektera kontaminering. I en amerikansk studie* från 2016 om virusspridning i kontorsmiljö framgår det tydligt att ATP-mätning kan utläsa förekomsten av virus på kontaktytor.

Efter genomfört uppdrag lämnar vi efter oss en detaljerad dokumentation om sanering och kontrollmätning.

Ekologisk Sanerings Uppföljningspaket

Nu tänker du, vad händer när ni är klara? Blir inte ytorna kontaminerade på nytt? Jo, det blir dom. Men ni börjar på en nivå så nära noll det är möjligt, och får dessutom vårt Uppföljningspaket. Det består av ett antal enklare spraysprutor, samt påfyllningsvätska. Detta gör att ni enkelt kan ytdesinficera extra utsatta områden som lampknappar och dörrhandtag, på så sätt förlänger ni effekten av vår sanering. Att ha en flaska i receptionen gör att ni själva kan sanera efter besök av t.ex. bud.

Givetvis är det fortsatt viktigt att ni själva sköter hygienen genom att tvätta händer med desinficering  och tvål, och förstås att ni stannar hemma om ni blir sjuka. 

Vill ni veta mer om hur ni får en virusfri kontorsmiljö eller om ni vill få en offert, kontakta oss genom att klicka här

Välkommen!